ATCD-Digital Messe 2015 – Messsestande


Har kan du se alle den mange forskellige messestande du kan opleve d. 29. april kl.9.00 til 15.00 på ATCD-Digital Messe i Vestergadehallen i Silkeborg.

Tilmelding for skoleklasser og ungdomsuddannelser er udsolgt, så der er kun mulighed for tilmelding til messestande for dagtilbud.

Tryk på tilmeldingsmuligheden for dagtilbud for at tilmelde dig og din børnegruppe.

150309_Tilmeldingsknap_dagtilbud

Har du spørgsmål se kontaktsiden her…

Se infoside med info om formål,  styregruppe, cafemuligheder og cafeområde her…


Plan over standendes placering i Vestergadehallen

Vær opmærksom på at dagtilbuddenes stand er i Sal2 i Lunden!!

Vestergadehallen_Plan

150419_Standeplan

Se indhold i alle de spændende  messestandene i Vestergadehallen


i3-logo

IT technologies – NY Messestand

Et stykke inde i det 21. århundrede stiller mange af verdens lande spørgsmålstegn ved deres uddannelsessystem og arbejdsstyrken: er den traditionelle model fra det 19. århundrede stadig fyldestgørende og hvis ikke, hvordan kan vi øge vores økonomiske produktivitet i en globaliseret verden og stadig bevare den lokale kultur?

i3-environment

IT technologies arbejder med Interaktivitet – Integration og Inspiration i form af en række hardware, software og tilbehørsprodukter.

Se ind på deres hjemmeside her…


 

logo_large_transparentIT og Leg

It og Leg  er et udvalg af digitale produkter, som gør det sjovt for børn at udforske naturen og verden inde og ude. Produkterne er børnevenlige, robuste og nemme at lære at bruge. Både for børn og voksne.
raspberrypod
Vi udvikler også egne digitale værktøjer, blandt andet RaspberryPod, verdens første komplette kodekit med Raspberry Pi, skærm, tastatur, mus og vejledninger og øvelser. Kom på standen og prøv at styre en robot med Raspberry Pi.
Se mere om It og Leg  http://podconsultsbutik.dk/it-og-leg

 

RadioSol-logo3Radio Sol

Radio Sol er skoleradio produceret af elever på Vestre Skole. På messestanden vil eleverne vise og forklare, hvordan det gøres samt lade interesserede prøve at sende LIVE-radio samt lave indslag fra messen. Fælles skaber vi lyden af en go’  dag!

Se mere på Radio Sols hjemmeside…


tvmimerlogo1TV Mimer, Fårvang Skole

TV produktion af hold fra Fårvang Skole.

Vi vil bringe undervisningen på et nyt niveau ved at integrere medieproduktion i de forskellige fag.
Igennem Fårvang skole NETTV ønsker vi at skabe en platform hvor elever producerer sig til viden og opnår et fagligt udbytte på en ny måde.
Drivkraften er samtidig på sigt at åbne skolens indhold for det omgivende samfund.
Se mere på TV Mimers hjemmeside…


 Coding-Pirats-Logo_sort1-300x111Coding Pirates

Coding Pirates er et dansk koncept der bygger på it-kreativitet, så vel som programmering. Der er derfor ikke tale om decideret kodelære men snarre et sted hvor man kan bygge og designe egne idéer – via programmering. Konceptet sigter derved ikke mod at uddanne programmører, men innovative produktudviklere.

IMG_4822-1024x682
Coding Pirates startede som idé af Martin Exner i udviklingen af spillet Coding Pirates til iOS og Android tilbage i marts 2013. Senere udviklede Martin Exner og Christian Hjorth Lund idéen om Coding Pirates klubberne i oktober 2013.
Se mere på Coding Pirates hjemmeside…


 Uddannelsesvejledningen, Silkeborg

UU Silkeborg vil præsentere de uddannelser, der ligger indenfor It og det digitale område. Vil præsentere uddannelsessider, chat muligheder samt en app mulighed.

Vejledningen i folke(grund)skolens  7. – 9. (10)klasse.
En opsøgende og opfølgende indsats overfor unge under 25 år, der ikke er i gang med eller ikke har fuldført en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, vejledning om valg af uddannelse og erhverv.

Se UU Silkeborgs hjemmeside her…


hippomini-logoHippo Mini – Firma

Hos HippoMini kombinerer vi de nyeste teknologier med pædagogik. For os handler IT og Leg om meget mere end produkter. Det handler om at udvikle koncepter i børnehøjde, der giver pædagoger og lærere de bedste forudsætninger for at stimulere børnenes færdigheder i bl.a. natur og teknik, sprog og matematik … næring til læring!

Se mere på Hippo Minis hjemmeside…


 Industial Strange, Circut Bending – Firma

Her kan du se og prøve Circut Bending og Ototo.

SONY DSC

At Industrial Strange we do – among other things – Sonic Art, Circuit Bending, Creative Electronics workshops and Sound performances.

Industrial Strange was founded by John Alex Hvidlykke, but I cooperate with my CEO Bend-O-Ramafriends on concerts and workshops and with visual artist Taina Hvidlykke on sonic art installations and workshops.

Se mere på Industrial Stranges hjemmeside…


esy-logoThe Edible Schoolyard Projekt – USA

Spændene projekt fra San Francisco, USA.
The Edible Schoolyard Network connects educators around the world to build and a share a K-12 edible education curriculum.

Edible education is making an impact in communities all over the world. Learn about the innovative work being done and support the incredible people doing it. If you have a program, join the network and share your story!

På messestanden kan du finde:

Elizabeth Little

Martin Luther King Middle School
National Board Certified Teacher
Master Teacher Fellow: Math for America at UC Berkeley

Se mere på The Edible Schoolyard Projekt hjemmeside

Og på http://makezine.com/2014/05/16/classroom-packs-shine-in-bay-area-schools/


INS-Insero-logo_positiv_RGB_16.9.11Insero – 3D-NAO Robotter ect. – Firma

 

mobil-lab-2

Vi udstiller 3D print, NAO robotter, innovationsprocesser og noget om gode værktøjer og materialer til mockups og prototyper

Se mere på Inseros hjemmeside…


 thumb-denkreativekoleDen Kreative Skole, Silkeborg

Den Kreative Skole arbejder med Animation med Claymation og Greenscreen, E musik med Mac Music Box og iPAD billedkunst.
Kom forbi vores stand og prøv selv!!

Billedkunstneren Lars Ringgaard er på standen med iPAD billedkunst.

Animatoren Peter Lovdal er på standen og arbejder sammen med eleverne med Animation, hvor der bla. indgår Claymation, Greenscreen, lyddesign o.m.a.


Se mere på Den Kreative Skoles Animation- og Lyddesigns Blog…

Og på Den Kreative Skoles hjemmeside…


Kjellerup - 3D print

Digital produktion, Kjellerup Skole

På Kjellerup skole bruger vi digital produktion i stort set alle fag og på alle alderstrin.
Dette være sig fx. brug af iPads til at understøtte danskundervisningen, animationsfilm i engelsk, design via Sketch Up i innovationsuger, valgfag med Lego Mindstorm eller FabLab teknologier for at introducere eleverne til “21. century skills”.
På digitalmessen 2015 giver vi et indblik i vores skolehverdag. Vi præsentere her eksempler på brug af stop-motion film i engelskundervisning, eksempler fra undervisning i Lego Mindstorm samt brug af FabLab teknologier i overbygningen i forhold til designprocesser – eks. til spildesign. Elever fra vores valgfag “3D design og spilproduktion” deltager her.
På vores stand vil der være mulighed for at afprøve nogle af de produkter eleverne har designet og produceret. Derudover vil der være mulighed for en snak med undervisere vedr. de didaktiske tanker bag brugen af digital produktion og af FabLab teknologier i den daglige undervisning.
Vi glæder os til at vise jer, hvordan vi bruger digital produktion i Kjellerup.


 Sociale medier i undervisningen, Langsøskolen

Live Twitter-strøm fra messen.
Debat om sociale medier i undervisningen.
Tanken bag projektet er at få de erfaringer og kompetencer som eleverne får gennem deres fritidskultur i spil i et mere formaliseret læringsperspektiv i skolen.

Se mere på Sociale Medies i Skolens hjemmeside…


 IT og sprog, et tværfagligt samarbejde mellem Ungdomsskolen, Børnegården og dagplejen

Vi viser samarbejdet mellem dagplejer, børnehave og ungdomsskolen, hvor vi arbejder på hvordan it kan understøtte børns sproglige udvikling. vi vil vise de blog der er lavet i prototypen, og hvad vi har samarbejdet om, det er digitale brugsanvisninger, kursus i blog, og et besøg på animationsskolen og hvad der kom ud af det.


logo-colorFabLab Silkeborg – Sejs Skole, Fårvang Skole, Vestre Skole, Ans Skole, Kjellerup Skole, Ungdomsskolen

Fablab Silkeborg i samarbejde med de seks skoler vil lave en stand, hvor der er muligt for elever og andre interesserede at komme og prøve at designe/tegne i 3D programmer på PC og iPad og eventuelt få printet sit eget design ud på en 3D printer.
På standen er det også muligt for elever og andre interesserede at komme og prøve at programmere en Arduino-robot.

fablab_born_unge_topmode

Billede1

FabLab@SCHOOLdk er et fablab projektet i samarbejde mellem de tre kommuner Aarhus, Vejle og Silkeborg . Danmark er dermed det første sted i verden, hvor projektet er et samarbejde mellem flere kommuner, og hvor konceptet implementeres på mere end 15 kommunale skoler samtidigt.  
  
Forsknings- og undervisningskonceptet er blevet tilpasset skandinaviske forhold med en større grad af brugerdrevet udvikling og som nævnt en interdisciplinær tilgang til undervisning: fokus på designtænkning, digital fabrikation og pædagogik/didaktik.
Se mere på FabLab, Silkeborgs hjemmeside…


 Digital Post til de unge

Digital Post er blevet obligatorisk for alle borgere over 15 år. Det betyder, at fra man er fyldt 15 år er man også digital borger i Danmark. Men hvad betyder det at have en Digital Post? Hvor finder man den? Og hvordan fungerer det?

Er du elev:

Få svar på de spørgsmål på vores stand, og få tips og hjælp til at bruge din Digitale Post.

Er du lærer:

Besøg standen og se nærmere på det læringskoncept, som er udarbejdet til grundskolen. Introducér dine elever til Digital Post.

Se DigitalABC i Silkeborg Kommune her…


 VIA Studentervæksthus, Silkeborg Digitale læringsplatforme

Studentervæksthuset på Campus Silkeborg arbejder med nye læringsmiljøer hvor elevers kreative anvendelse af moderne teknologi bliver sat i centrum.
Fire lærerstuderende fra VIA Studentervæksthus Silkeborg og 7. klasse fra Fårvang skole præsenterer resultater fra et ugeforløb med FabLab designprocesser omkring  læringsspil, matematikmaskiner, arduinoprogrammering og skolens læringsmiljø.

silkeborg2

Projektet er et resultat af et samarbejde mellem studerende fra Læreruddannelsen og Fårvang skoles lærere.

FabLab- pædagogikken er blevet afprøvet i forhold til skolens krav om læringsmål, progression og evaluering og 7. klasse vil fremvise eksempler fra deres designforløb.

Se mere på Studentervæksthus, Silkeborgs side…


 Digital Portefolio, Buskelundskolen

Vi har en APP, som er vores digitale Min egen bog. Vi vil vise, hvordan vi bruger APPen i hverdagen som dokumentation for, hvordan eleven udvikler sig, hvad eleven har arbejdet med, lært og hvad næste læringsskridt er. Værktøjet bruges både som et arbejdsværktøj og som et dialogværktøj mellem skole og hjem.


 Videobriller, simulation og virtuel test – VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg


Se dig selv gennem den andres øjne.
Hvad sker der i kroppen, når man bliver rigtig syg – og hvad skal man gøre.
Test din viden.


 Flipped classroom – Lektier Online, Silkeborg Gymnasium

Standen er todelt.
Dels præsenteres LektierOnline-gym, der tilbyder online lektiehjælp til eleverne i aftentimerne og weekenderne.
Dels præsenteres erfaringer fra deltagelse i et region Midtjyllandstøttet projekt om Flipped Classroom. Det centrale i dette projekt består i at man vender undervisning på hovedet så eleverne hjemme ser videooptagelser hvor læreren gennemgår centrale begreber fra undervisningen hvorefter eleverne arbejder med stoffet på klassen. Desuden indgår der også forskellige videogenrer, som elever producerer i forbindelse med undervisningen.

Se hjemmeside her…


 Moviemaker, Virklund Skole


Vi vil vise noget om vores innovation lab, vores samarbejde med Jyske Bank og mooviemaker.


Facetime_Facetime, Troldhøj

Vise mulighederne med facetime.Tanken er at vi ringer op enten til egen institution eller vores. Det kan give mulighed for at vise ens hus til andre, via en rundvisning, man kan lære/vise hinanden en dans eller bare det at prøve at kommunikerer med andre. ( digital dannelse)

Hvis I overvejer at komme og besøge vores stand, og gerne vil Facetime med jeres egen institution er det vigtig at I medbringer navnet på jeres icloud konto tilhørende den Ipad I vil ringe op til eller telefon nummeret på den telefon I vil ringe op til.

Begge digitale medier skal være indstillet, sådan at facetime er tilgængelig. Dette gøres inde i indstillingerJ

Kom og ring til egen institution eller til vores –Troldhøj for at få en rundvisning eller lærer et par dansetrin.. Vi er bare så klar.


 Smil(e), Daginstitutionen Virklund

Vi vil lave små fysik forsøg. plancher med matematik. natur.
Læreplanstema : natur og naturfænomener.


 Aurasma og String, Frisholm Skole


Eksempler på hvordan app´s som Auramas og String kan bruge i danskundervisning i indskolingen. Der vil være elevproduktioner og aktiviteter som gæsterne på messen kan afprøve.


 

logoNaturvidenskabernes Hus, Bjerringbro

Naturvidenskabernes Hus er et udviklings- og besøgscenter, der vil være et fyrtårn inden for anvendelsesorienteret undervisning og skole-virksomhedssamarbejde i Danmark med det mål at
– danske elever bliver mere interesserede i naturvidenskab og teknologi
– løfte rekrutteringen til uddannelser inden for naturvidenskab og teknologi.

slide4
På standen vil man kunne se nogle af de aktivitetstilbud som Naturvidenskabernes Hus tilbyder og få en snak om, hvilken aktivitet der vil passe din skole eller uddannelseinstitution.

Se mere på Naturvidenskabernes Hus hjemmeside her…


 Eleven som medaktør i specialundervisningen, Dybkær Specialskole

Vi vil gerne vise, hvordan vi benytter forskellige programmer og apps til at sammensætte en interaktiv undervisning, hvor eleven sættes i centrum og bliver aktiv medskaber af læring.
Vi benytter Kahoot, Padlet, Book Creator, Minecraft og QR koder m.fl.


 Design på HF

Design dit eget drømmehus i 3D og få huset med hjem digitalt. Se hvordan man kan arbejde med rumlige former i 3D og prøv det selv. Se tidligere elevarbejder udprintet i 3D. Få indblik i en digital arbejdsproces.

Se mere på T.H. Langs HF og VUS hjemmeside…


 Minecraft i matematik, Grauballe Skole

På standen vil tre grupper af elever være i gang med at bygge i Minecraft. Tilskuere vil kunne kigge dem over skulderen eller selv få lov til at bygge med.

Eleverne har været igennem et undervisningsforløb i matematik, hvor de har brugt minecraft til blandt andet at bygge Vestergadehallen. På messen vil eleverne bygge alle standene i Minecraft, så de stemmer overens med, hvad de har været rundt og observere i den rigtige verden.

This slideshow requires JavaScript.


 VIA Design, Herning Designskole

VIA Design (tidligere TEKO) er Skandinaviens største uddannelses- og forskningsmiljø rettet mod mode- og livsstilsbranchen med fokus på tøj/tekstiler, møbler og boliginteriør. Her kan du uddanne dig til f.eks. Beklædningshåndværker, Designer, Konstruktør eller indenfor Grafisk design, Markedsføring, Indkøb, Retail Design med mere.

allan_teko_60x60_200_ppi
Til Digitalmessen vil et par studerende vise og fortælle om deres uddannelser og en studievejleder vil også være til stede. Vi vil vise film og nogle produkter fra projekter og opgaver. Kom og lyt og stil gerne spørgsmål. Vi glæder os til at fortælle om vores fantastiske skole og spændende uddannelser, som alle har et digitalt islæt og som alle er fremtidsorienterede.

Se mere på http://www.via.dk/karriereunivers/design

Og på http://www.via.dk/uddannelser/design/designteknolog

Og på https://www.facebook.com/TekoDanmark?ref=ts&fref=ts


 

Stemning fra sidste års Digitale Messe

%d bloggers like this: